Eudora’s

Jag heter Gaby Öberg och bor med min man Jan och våra hundar Freja och Iris i Malmö.

1992 kom vår första wheaten till oss, då hade vi väntat ca 1 år på henne så det var med stor förväntan och glädje som vi hämtade hem Lakkas Gaya. Med henne förändrades våra liv ganska märkbart, vi blev aktiva hundägare som gick på bruks- och lydnadskurser, agility med mera. Vi var dessutom helt övertygade att vi hittat ”rätt” med denna underbara hundras.

Jag var dessutom utställningsintresserad men det var tyvärr inte ”Gaya” så vad gör man? Det fick bli en wheaten till och snart kom ”Zelda” en riktig showgirl. Hon blev dessutom början till min uppfödning och kennelverksamhet då jag tog min första kull 1997. Detta efter att ha utbildat mig genom att gå kurser i hunduppfödning, genetik, avelsplanering och anatomi. Sedan många år är jag aktiv i SWTK:s styrelse Region Syd.

Sedan sommaren 2009 är Lotta Thalin delägare i kenneln. 2001 fick Lotta sin första wheaten Molle och 2005 köpte Lotta en valp I’Am Nala O’Inycon från mig och vår vänskap som senare skulle utvcklas till samarbete startade.

Lotta har utbildat sig i anatomi, genetik och uppfödning i SKK:s regi. Idag är det Nala och hennes son Diaz som bor hos Lotta och hennes man Morgan i Kallinge (Blekinge). Lotta aktiverar sina hundar flitigt med viltspår, lydnadskurser och handling och är aktiv i SWTK:s styrelse Region Syd.

Vår målsättning är att föda upp friska, sunda hundar med bra mentalitet och exteriör som kan glädja sina ägare under många år framöver.

Vi har ca 1 kull om året och valparna växer upp i hemmiljö med allt vad det innebär av social träning och ljud från köksmaskiner, dammsugare med mera.

Vi önskar en god kontakt med våra valpköpare både före och efter valpköpet. Rätt valp till rätt person/familj är något vi strävar efter och våra valpköpare är alltid välkomna att höra av sig!

Comments are closed.